Sağlık Turizminde Neden Türkiye?

Sağlık Turizminde Neden Türkiye?
8 Mayıs 2022
Paylaş :

Avrupa ve Asya kıtalarının birleşme noktasında olan Türkiye, hava, kara ve deniz yolu bakımından geçiş noktası konumundadır. Türkiye yılda 39 Milyon ziyaretçi ile dünyanın en çok turist çeken 6. Ülkesidir. Türkiye turizm konusunda önemli ataklar gerçekleştirmiş ve her geçen yıl turizm kapasitesini kalitesini geliştirmektedir. Dünya da en çok hastane sayısına sahip olan Türkiye her yıl yaklaşık 400.000 yabancı hastanın gelmesiyle dünya da sağlık turizminin de yeni gözdesidir. Türkiye de sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı tarafından merkezi bir devlet sistemiyle kontrol edilir. Tüm hastanelerimiz ulusal akreditasyon kriterlerine göre hizmet vermekte olup yılda 2 kez denetlenmektedir.

Türkiye COVİD-19 pandemisinde sahip olduğu sağlık altyapısı sayesinde dünyaya örnek olmuş bir ülkedir.

Türkiye de başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere özel, kamu ve üniversite hastaneleri dünyadaki en yüksek teknoloji ile donatılmıştır. Türkiye de birçok hastane de onkolojik tedaviler, kardiyovasküler cerrahi, ortopedi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi, estetik cerrahisi, göz ve dişte ileri teknolojili sağlık hizmetleri verilmektedir. Yine bu hastanelerde Cyberknife, robotik cerrahi, MR, hizmetleri, kemik iliği, organ nakli yapılabilmektedir. Türkiye de tüm doktorlar mesleki zorunluluk sigortası yaptırmak zorunda olup herhangi bir tıbbi hata veya malpraktis durumda hastaya sigorta tarafından anında tazminat ödemektedir.

Hastane odaları gerek dizayn gerekse rahatlık açısından 5 yıldızlı oteller kadar konforludur. Hastanelerde yabancı dil bilen çalışanların olması hastalarla daha kolay iletişim sağlamaktadır. Sağlık kurumlarımız teknolojik alt yapı açısından en ileri teknolojiyi kullanmakta ve sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Türkiye 4 mevsime yayılmış bir iklime sahiptir. Türkiye’nin Avrasya ülkelerine coğrafi olarak yakın olması, seyahat süresinin kısalmasına ve maliyetin azalmasına olanak sağlamaktadır. Türkiye’ nin Coğrafi konum olarak hem Ortadoğu hem de Avrupa ülkelerine de yakın olması destinasyon tercihlerinde önemli rol oynamaktadır. Türkiye’ de sağlık hizmetleri Avrupa ve Amerika ülkelerine kıyasla daha ucuzdur.

Uçak biletleri hastanın isteğine bağlı olarak CIAR’ ın anlaşmalı olduğu ve uygun fiyat garantisi olan acente üzerinden ya da hasta tarafından alınır. Eğer hastanın sağlığı uçak yolculuğu için elverişli değilse, hastalar CIAR tarafından uçak ambulansla bulunduğu yerden alınır. Eğer hastaların tedavi öncesi ya da tedavi süresince otelde kalması gerekirse, kendi isteklerine bağlı olarak otel rezervasyonları CIAR tarafından yapılır. CIAR’ ın Türkiye’nin her yerinde hastanelere yakın lokasyonlarda bulunan anlaşmalı otelleri bulunmaktadır. Hastalar bütçesi doğrultusunda kalmak istediği otelleri alternatifler arasından seçebilirler. Hastalar Türkiye’ye ulaştıklarında CIAR hasta temsilcisi tarafından havaalanında karşılanır kalacağı otel ya da hastaneye transferi sağlanır. Hastaya tedavisi süresince kullanabileceği bir telefon ve SIM kart verilir.

Tedaviler JCI sertifikalı yüksek tıbbi teknoloji ve alanının en iyisi doktorların bulunduğu hastanelerde yapılır. Tedavi günü hastaların hastaneye transferi otel ya da havaalanından CIAR’ ın VIP (SUV) araçları ile profesyonel ekibimiz tarafından yapılır. Hastalar, kendilerine eşlik eden ve hasta ile aynı dili konuşabilen CIAR asistanları sayesinde iletişim problemi yaşamazlar. CIAR 7/24 hastaların yanında yer alır. Tedavinin her aşaması doktorlar ve danışmanlarımız tarafından takip edilir.

CIAR hastanın taburcu olduğu gün hastaneden ayrılışı için gerekli tüm organizasyonu yapar. Hastalar kontrol randevuları ve ameliyat sonrası bakım hakkında hastaneden ayrılmadan önce bilgilendirilir. Hastanın havaalanına transferi yapılır. Eğer istenirse, ücreti hasta tarafından ödenen, turistik geziler CIAR tarafından organize edilir.